Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo KOROSICA5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za izgradnjo novega planinskega doma na Korošici, ki je pogorel Oktobra 2017.
Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, A1, T-2 in Telemacha.
Pravila in pogoje za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija si lahko ogledate tukaj: posta.amis.pdf

V soboto 20.2. smo se mladinci PD Celje - Matica, presrečni, da je končno konec izpitnega obdobja, odpravili proti Ratitovcu. Naš cilj je bil najvišji vrh grebena Ratitovca – Altemaver. Tokrat nam je uspelo  zbrati skupinico  osmih snega-željnih planincev.

Zgodaj zjutraj smo se odpeljali proti Škofji Loki in našemu izhodišču – Zgornjim Danjam. Že prav na začetku poti smo ugotovili, da nam na žalost še nihče ni shodil poti, zato smo krepko zagrizli v sneg. Naši kavalirski fantje so sami prevzeli vlogo ustvarjanja gazi, zato smo punce v hoji malo bolj uživale. J Med potjo smo se tako zabavali, da smo med pogovorom zgrešili eno izmed markacij in za nekaj časa zašli s poti. Pa nič zato, smo pa raziskali malo več grebena Ratitovca. Ko smo ponovno našli markirano pot smo se odpravili naprej do osamljene koče, kjer smo pojedli malico. Ker nas je že nekoliko priganjal čas, do vrha pa nas bi vodila strma  pot z ogromno količino snega, smo se odločili, da razgled poiščemo na bližnjem hribu, nato pa se odpravimo proti avtomobilom.

Kljub temu, da najvišjega vrha Ratitovca nismo osvojili, smo se naužili zimskih radosti, ki nam jih v dolini tako zelo primanjkuje. J

Barbara Fidler, vodja mladinske skupine

 

Na vrh

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke

  
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk