Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo KOROSICA5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za izgradnjo novega planinskega doma na Korošici, ki je pogorel Oktobra 2017.
Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, A1, T-2 in Telemacha.
Pravila in pogoje za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija si lahko ogledate tukaj: posta.amis.pdf

Mladinci smo se tokrat odpravili na Brano. Zbrali naj bi se pred dvorano Zlatorog že ob peti uri zjutraj. Seveda so nekateri težko vstali in prišlo je do nekaj minutne zamude, a komaj omembe vredne. Naš vodnik je bil tokrat ob enem tudi naš šofer. Na dogovorjenem mestu je v svoj kombi “naložil” dva udeleženca, dva pa sva se pridružila nekaj kilometrov kasneje, v Šempetru na avtobusni postaji. Torej, vodnik in štirje udeleženci. Med njimi ena sama punca, ki pa ji seveda ni bilo hudo z nami. Kljub zgodnji uri so kombi napolnili zvoki glasnega smeha. Seveda, brez tega na naših izletih pač ne gre.

 

Prvi postanek smo opravili v Mozirju, kjer smo se ustavili v pekarni Miš Maš. Ob prijetnem pogovoru smo popili kavo, nato pa se takoj odpravili naprej proti Logarski dolini. Približno ob sedmi uri smo prispeli v Logarsko, obuli planinske čevlje, na ramena oprtali nahrbtnike in se odpravili proti koči na Okrešlju. Takoj se je videlo, da smo izbrali super dan, čeprav je bila popoldanska napoved bolj slaba. Do koče smo hodili kakšnih 40 minut in tam opravili krajši postanek, popili malo vode ter pojedli nekaj za energijo. Potem smo se odpravili naprej proti našemu cilju. Sonce so zakrili oblaki, kar nas sploh ni motilo, saj ni bilo tako vroče. Pot je vodila po takšnem terenu, da smo si morali nadeti tudi čelade. Čakalo nas je tudi nekaj klinov in jeklenic, ki pa smo jih z veseljem preplezali. Po slabi uri hoje smo prispeli na kočo na Kamniškem sedlu, in ker smo imeli dovolj časa, smo se odločili za dopoldansko malico. Nato nas je čakala še približno ura hoje do vrha. Sledilo je nekaj naporne hoje po melišču, ampak ob takšni družbi je minila kot bi mignil. Končno smo zagledali križ na vrhu Brane. Kljub oblakom, smo imeli izvrsten razgled na vse strani, kar je pomenilo, da je nastalo nekaj lepih “fotk”, ki jih boste našli v galeriji.

Pot navzdol je seveda minevala hitreje, ampak vseeno smo morali biti previdni. V skladu z vremensko napovedjo so se na nebu začeli nabirati temni oblaki iz vseh strani. Pihati pa je začel tudi nič kaj prijeten veter. Vendar smo se tako zatopili v pogovor, da sploh nismo vedeli kdaj smo prišli do koče na Okrešlju. Vreme je kazalo, da bo vsak čas začelo deževati, ampak mi smo se vseeno  posedli pred kočo in si naročili zasluženo hladno pivo ter topel obrok.

Ko smo pojedli in popili smo se začeli pripravljati na odhod. Nismo še prišli 100 metrov od koče, ko se je z neba ulilo na nas. Vseeno smo hodili naprej in ko smo prišli ven iz gozda na skale nad slapom Rinka, je dež že ponehal. Pokazalo se je sonce in nas začelo prijetno greti. Pazljivo smo stopali po mokrih skalah in hitro prišli do kombija. Na hitro smo se preoblekli in preobuli ter se odpravili proti domu.

Kaj kmalu je vodnik Götz prišel na dan z idejo, da nekje ob poti namočimo noge v Savinjo. Predlagal nam je Natur plac na Ljubnem ob Savinji. Nihče od nas ni vedel kje je to, a smo bili vsi navdušeni, ko smo prišli tja. Zares lep prostor s kar globokim tolmunom.

Potem smo se sezuli in končno namočili utrujene noge v mrzlo Savinjo. No, na koncu nismo ostali samo pri nogah, čez pet minut nas je bilo že vseh pet v spodnjih hlačah na bregu. Vsi smo se vrgli v zares mrzlo reko. Tako, da smo tudi vsi štirje fantje za par minut postali dame. :P

Večkrat smo se še vrgli v reko in ko je bilo dovolj smo se nastavili soncu in se posušili. Ko smo se oblekli, smo se vrnili v kombi in se odpravili v domače kraje.

 

Spet smo doživeli lepo izkušnjo. Imeli smo se super, kar se imamo tako ali tako vedno! Lahko je žal vsakemu, ki se izleta ni udeležil. Upam, da nas bo naslednjič več. Kot dokaz, kako noro smo se imeli pa pobrskajte po galeriji.

 

Aljaž Majer

Na vrh

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke

  
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk