Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo KOROSICA5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za izgradnjo novega planinskega doma na Korošici, ki je pogorel Oktobra 2017.
Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, A1, T-2 in Telemacha.
Pravila in pogoje za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija si lahko ogledate tukaj: posta.amis.pdf

V soboto, 7.11.2015 je v občini Rogatec potekala tekma planinskega orientacijskega tekmovanja. Zbor ekip je bil pri podružnični OŠ Donačka Gora ob 8.30. Tekme smo se udeležili tudi člani PD Celje – Matica. Po starosti smo spadali v kategorijo Č (od  19. do 26. leta). Že ob zboru ekip se je videlo, da imamo pred sabo prekrasen dan, saj nas je sonce že takrat prijazno grelo.

   Za našo ekipo se je zares začelo približno ob pol deseti uri. Najprej smo dobili kratek test z vprašanji iz planinske šole in pa naloge za reševanje, kjer je bilo treba na zemljevid vrisati točke. Test smo rešili solidno, točke pa je brez napak vrisal naš Marko. Nato smo se odpravili na pot. Malce se nam je zalomilo že pri prvi kontrolni točki, vendar smo jo kljub temu kar hitro našli. Na tej točki smo morali rešiti dve nalogi. Zvezati smo morali dva vozla in pa izračunati azimut. Seveda smo vse opravili brezhibno. Drugo kontrolno točko smo našli brez težav, ampak tudi tam smo dobili naloge. Z izjemnim znanjem naših dveh deklet, Tajde in Barbare, smo dobili vse točke pri prepoznavanju gorskih rož. Druga naloga pa je od nas zahtevala še poimenovanje gore na sliki. Za nas je bila to mala malica, saj smo isto sliko Grintavca dobesedno v živo gledali en teden prej s Kompotele. Nato smo se odpravili do 3. kontrolne točke, jo našli in se že odpravili proti naslednji. Tu pa se je malo zalomilo, saj smo šli predaleč in si pot otežili in podaljšali s tem, ko smo hodili po zelo strmem brezpotju. Nič novega za nas, saj se nam je to zgodilo na vsaki tekmi do zdaj, vendar pa je bila ta strmina  res peklenska. Nato smo končno prišli do poti, ki smo jo iskali. Kmalu smo, malo pod vrhom grebena, na strmem pobočju,  zagledali oranžno zastavico, ki je označevala  4. kontrolno točko. Vsi smo se družno strinjali, da gre po njene pike član z najkrajšimi nogami. In Jaka se je že odpravil.Preostali člani smo odšli po poti naprej ter se nekoliko kasneje srečali z Jako ter skupaj nadaljevali pot. Seveda je za svojo požtrvovalnost kasneje prejel košček ali dva čokolade več kot drugi.

Na začetku tekme so nam povedali, da je časovna omejitev proge pesimistično naravnana, ampak kmalu smo ugotovili, da temu ni tako. Zato smo morali naš tempo še malo pospešiti. Peta točka je bila vrisana ob treh kolovozih. Mi smo se odpravili po napačnem. Na našo srečo smo to hitro opazili in se najprej odpravili do 6. kontrolne točke in se potem vrnili do pete, ki je bila živa. Tam smo dobili nekaj vprašanj iz prve pomoči, ki smo jih pravilno odgovorili. Voda nam je že pošteno tekla v grlo zaradi pomanjkanja časa, zato je bil naš tempo do cilja res peklensko hiter. Naš cilj je bilj Rudijev dom pod Donačko Goro, nanj pa smo prišli s štirimi minutami zamude. Na našo srečo so se te minute lepo pokrile z mrtvim časom iz prejšnjih živih kontrolnih točk, zato ni bilo za nas nobenih negativnih točk.

Vsi smo veselo sedli za mizo, se spreoblekli in pojedli kosilo, ki so nam ga pripravili. Kmalu se je začela razglasitev rezultatov, ki smo jo nestrpno pričakovali. Člani ekipe PD Celje – Matica smo z 245 točkami zasedli odlično 1. mesto. Zaradi tega že težko pričakujemo naslednjo tekmo, ki se je bomo z veseljem udeležili. J

 

Foto utrinki :)

Aljaž Majer

 

Na vrh

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke

  
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk