Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo KOROSICA5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za izgradnjo novega planinskega doma na Korošici, ki je pogorel Oktobra 2017.
Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, A1, T-2 in Telemacha.
Pravila in pogoje za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija si lahko ogledate tukaj: posta.amis.pdf

V nedeljo, 13. 4. 2014, smo se mladinci (Barbara, Marko, Luka, Tajda in Aljaž) odpravili na našo prvo orientacijsko tekmo v Laško. Polni energije in znanja o orientaciji in planinski šoli smo se zbrali ob 8.30 pri Gasilskem domu PGD Laško v Debru.

Tekmovali smo v Č kategoriji (od 19. – 26. leta), s startom ob 8.36. Ker nas je bilo v ekipi pet in smo imeli vsi planinske izkaznice ter smo bili tudi planinsko obuti, smo dobili kar precej dodatnih točk. Na začetku smo dobili vprašanja iz planinske šole, kjer je bil pravilni odgovor vreden +5, negativni pa -5 točk. Seveda smo se zelo dobro odrezali, saj imamo planinsko šolo v malem prstu. Potem smo startali na lov za kontrolnimi točkami.

Prve štiri točke so nas vodile mimo Šmihela, nato pa še po grebenu naprej, vse dokler nismo po dveh urah hoje prišli nazaj v dolino v Spodnji Rečici. Tam smo se usmerili proti Maliču proti peti in šesti točki. Peto smo našli hitro kot vse do tedaj. Šesta točka pa  je bila tako dobro skrita, da smo za iskanje porabili kar precej časa. Orientacija je bila težka, saj smo bili v gozdu in kamorkoli smo se obrnili, je vse izgledalo podobno. A ker smo bili neutrudljivi in vztrajni, smo jo le našli. Od tam naprej smo ostale tri točke precej hitro poiskali, in po štirih urah in pol  prišli na cilj. Vse skupaj je tekmovalo 6 ekip in mi smo v svoji kategoriji zasedli odlično drugo mesto, le 10 točk za prvouvrščenimi, ki so bili domačini iz PD Laško.

Po tekmovanju smo odšli na zelo zasluženo in zelo pričakovano kosilo. Vsi smo se strinjali, da smo bili za prvič več kot uspešni  in, da se bomo takšnih tekmovanj še udeleževali, naslednje leto mogoče celo kot člani katere izmed orientacijskih lig.

 

Pa še par slikJ

Marko Kočevar

 

Na vrh

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke

  
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk