Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo KOROSICA5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za izgradnjo novega planinskega doma na Korošici, ki je pogorel Oktobra 2017.
Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, A1, T-2 in Telemacha.
Pravila in pogoje za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija si lahko ogledate tukaj: posta.amis.pdf

Letos smo se, kakor lani, planinci mladinskega odseka PD Celje Matica udeležili vsakoletnega tekmovanja iz orientacije v Rogaški ligi, ki je potekalo v Novi Cerkvi, organiziralo pa ga je PD Vitanje.

 

Tekmovanje je bilo v soboto, 28. 3. 2015, začelo pa se je ob 9. 00 uri zjutraj. Dan je bil odličen za tekmovanje, saj je sijalo sonce, temperatura pa je bila izletu primerno osvežujoča. Ekipo, ki je planinsko društvo zastopala, sestavljajo: Aljaž Majer, Jaka Kovše, Barbara Fidler, Tajda Potočnik in Marko Kočevar. Vsi skupaj smo, glede na starost, razporejeni v kategorijo C, zaradi česar nas na poti spremljajo različne naloge, že pred startom pa vrisovanje kontrolnih točk na topografsko karto območja. Ko smo tja prispeli smo se najprej pozanimali kdaj startamo, potem pa razpravljali o naši strategiji! (: Pri vrisovanju smo imeli nekaj težav, a smo jih z malo pomoči odpravili. Ko je bilo teoretičnega reševanja konec, smo se odpravili po predvideni poti. Prva kontrolna točka je bila na vrhu nizkega, a strmega prvega pobočja na naši poti. Z dosegom vrha smo bili preizkušeni v drugem delu teoretičnega znanja o gorstvih, zavarovanih rastlinah, vozlih in prvi pomoči. Ko smo osvojili prvo ''živo točko'' smo se odpravili na pot k drugi, ki je bila ob robu našega spusta. Po tretjo pa smo morali navzgor, in po hoji po brezpotjih smo jo tudi našli. Nato smo se odpravili prek polj k našemu vzponu za četrto in peto točko, ki sta bili postavljeni v strmini hriba Langer. Na srečo smo našli obe in se odpravili proti šesti točki, katere lega pa je bila v nižini. Odkrili smo jo tik ob vodi, kar je bilo za nas pravi izziv, saj smo se v iskanju mosta razdelili, potem pa skupaj pohiteli proti cilju. Naš čas je bil odličen, saj smo tja prišli med prvimi, za hojo pa smo porabili nekaj manj kot dve uri. Malo utrujeni in sestradani smo na soncu počakali do zaključka tekmovanja in rezultate, potem pa z obljubljenimi picami za malico lepo zaključili dan druženja v naravi.

 

Tajda Potočnik

Še nekaj foto utrinkov! :)

Na vrh

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke

  
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk