Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo KOROSICA5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za izgradnjo novega planinskega doma na Korošici, ki je pogorel Oktobra 2017.
Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, A1, T-2 in Telemacha.
Pravila in pogoje za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija si lahko ogledate tukaj: posta.amis.pdf

Novi kraji, nova doživetja, nova spoznanja in poznanstva nad prelepo vasico Drežnico… V Gornjih Drežniških Ravneh je 39 mladih planincev nekaterih osnovnih šol pod okriljem PD Celje Matica  preživelo teden brezskrbnih počitnic od 17.7 do 24.7. 2010. Njihova starost je bila od 8 do 14 let. Za varnost smo skrbeli mentorici, vodniki, mladinski voditeljici, spremljevalci in spremljevalke ter medicinski sestri. Da nismo bili lačni je skrbela naša dobra kuharica Mira.

Sonce in veter sta nam pokazala svojo moč in tudi dež nas je dvakrat namočil, a mi se nismo dali motiti. S pohodi smo raziskali bližnjo in daljno okolico: slapove Curk, Kozjak in Stopnik; Krasji vrh, Planino Zaprikraj z muzejem na prostem iz I.svetovne vojne in Koseška korita. Ogledali smo si muzejsko zbirko v Drežnici in prisluhnili dogodkom izpred 96 let. okopali smo se v najtoplejšem Slovenskem potoku Nadiži, pod Napoleonovim mostom, v katerega se je dalo tudi skakati.

Prosti čas v taboru smo izkoristili za ustvarjalne planinske delavnice in 21 mladih planincev je uspešno opravilo Planinsko šolo. Za športne in družabne igre ni bilo nikoli prevroče. Ob večerih smo se zabavali ob tabornem ognju z igrami, s pripovedovanjem smešnic in s prepevanjem. Tudi letos smo skrito skrbeli za svoje »skrite prijatelje«.

Lepo je opazovati otroke kako z velikim veseljem sprejemajo novosti, se iz vsake naučijo kaj novega, si med seboj pomagajo, premagujejo nove poti in tudi nove poti k odraščanju ter se spopadajo s samostojnostjo. Tudi za nas vse je vedno kaj novega in prav veselim se že, le kaj novega nam bo prinesel planinski tabor v naslednjem letu!

Nasvidenje takrat!

Tatjana Vodeb, vodja tabora

Na vrh

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke

  
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk