Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo KOROSICA5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za izgradnjo novega planinskega doma na Korošici, ki je pogorel Oktobra 2017.
Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, A1, T-2 in Telemacha.
Pravila in pogoje za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija si lahko ogledate tukaj: posta.amis.pdf

Prvi dan je bil poučen, saj smo se seznanili z uporabo cepina, derez, pohodnih palic, lavinske sonde, žolne in zložljive lopate v primeru snežnega plazu. Zanimivo demonstracijo smo zaključili z dričanjem po strmini in s pohodom po brezpotjih zasneženih pokljuških gozdov.

V nedeljo je bil izlet na Uskovnico. Ne samo, da smo vsako vzpetinico izkoristili za dričanje z lopatkami, še kepali smo se ves čas in se ob tem neizmerno smejali in zabavali. Prijazen gospod in gospa v planinskem domu na Uskovnici sta nam s toplim čajem in gostoljubnostjo pomagala, da so se moči hitro povrnile in dlani ogrele za nove podvige. Hvaležni smo jima za prijaznost in obljubljamo, da se bomo k njima še vrnili.

 Med enim in drugim dnevom je bil večer a ne, in to družabni večer. 

...Če kdo zna znajo naši vodniki: iztisniti odvečno energijo iz mladih poskočnih telesc in pohod po brezpotju pokljuških gozdov je bil vzrok, da so hitro "popadali" po posteljah in pogradih. A tako kot vedno, so se tudi tokrat moči hitro vrnile.

Dobili smo se v učilnici na koncu dolgega kasarniškega hodnika in zapisali vtise prvega dne. Najlepši in najnovejši kos pohištva v učilnici je bil televizor. A lej ga zlomka, pilot je "serviral" le tri - pa še to nemške programe. Kaj sedaj? Televizijski program bomo naredili sami.  

Tako smo ob 20.00 uri gledali svoj "24 ur" informativni program, z vremensko napovedjo, športom, vizito in pop inom. Potem smo preklopili na pink si, da se nasmjimo "Kursađijim" primernim za gledalce do 15 let. Ker je bila Rebeka Dremelj opravičeno odsotna, so fantje sami reševali situacijo in se res trudili, da nas nasmejejo - in uspelo jim je.

Potem smo se soglasno odločili, da ugasnem televizor se gremo "telefon". Tako smo notri padli, da je bilo kar težko preklopiti na večerni počitek in oditi v sobe. Odkrito povedano je sobno klepetanje in šušlanje zamrlo šele krepko čez polnoč. To pa je tudi čar dvodnevnih planinskih izletov: dooooolga noooooooooč.

 Danica Vergilas

Na vrh

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke

  
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk