Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo KOROSICA5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za izgradnjo novega planinskega doma na Korošici, ki je pogorel Oktobra 2017.
Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, A1, T-2 in Telemacha.
Pravila in pogoje za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija si lahko ogledate tukaj: posta.amis.pdf

                Kot že zadnjih deset let,  je PD Celje Matica tudi letos organiziralo planinski tabor za otroke in sicer v Medvodju.   Vsako leto pripravijo pester teden  poln različnih aktivnosti;  pohodov primernih starosti otrok, ustvarjalnih delavnic in družabnih večerov. Teden vsako leto popestri  tudi obisk muzeja, bazena ali pa, kot na primer letos, obisk pustolovskega parka.

                Vse te aktivnosti so naju leta 2001 spodbudile, da sva se udeležili prvega samostojnega tabora s strani organizacije PD Celje Matica v Dovju. Od takrat naprej sva  se taborov redno udeleževali, sprva le kot udeleženki, leta 2007 pa sva ob spodbudi mentorice Tatjane Vodeb opravili tudi izobraževanje za mladinski voditeljici, kar nama je prineslo več odgovornosti, saj sva sedaj že štiri leta aktivni del ekipe vodstva tabora. Na začetku je bila najina naloga pomoč pri družabnih večerih in pri izvajanju ustvarjalnih delavnic, ko pa sva si nabrali dovolj izkušenj pa sva samostojno vodili družabne večere. Letos sva svoje znanje in izkušnje prenesli  na bodoča mladinska voditelja, medve  pa se vse bolj navdušujeva nad vodništvom.  Kot vsa leta poprej, sva tudi letos pridobili ogromno novih izkušenj, za katere upava, da jih bova lahko izkoristili v naslednjih letih.

                Letošnji tabor nam je postregel z nekaj novostmi, ena izmed njih je tudi ta, da smo na ture odhajali ločeno. Starejšim planincem so bile omogočene nekoliko težje in daljše ture, mlajšim pa malo manj zahtevne. Tako so bili zadovoljni vsi! Kljub dežju nam ni bilo dolgčas, saj smo si čas krajšali z raznimi aktivnostmi. Pisali smo prispevke, urejali dnevnike, ob tistih redkih suhih dnevih pa smo na igrišču prirejali razne športne igre, priredili smo si celo svojo olimpijado, Taborjado! Teden je kar prehitro minil, medve pa že komaj čakava  naslednje leto, ko se spet vidimo v taboru!  

PS: Oglejte si še glasilo našega tabora! 

Barbara Fidler in Ana Marija Langeršek, mladinski voditeljici

Na vrh

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke

  
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk