Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo KOROSICA5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za izgradnjo novega planinskega doma na Korošici, ki je pogorel Oktobra 2017.
Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, A1, T-2 in Telemacha.
Pravila in pogoje za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija si lahko ogledate tukaj: posta.amis.pdf

 PD Celje – Matica je že dvanajsto leto organizirala  planinski tabor v sodelovanju Savinjskega MDO-ja. Mladi planinci se vsako leto za teden dni, v času počitnic odpravijo v različne gorske doline (Dovje, Kamniška Bistrica, Lokve, Bistra, Drežniške Ravne, Medvodje, Podpeca). Letošnji taborni prostor je bil v eni najbolj divjih in najmanj obiskanih dolin, pod vrhovi  Kamniško-Savinjskih Alp. Dolina Podvolovljek je zavarovana  kot ornitološki rezervat, skozi katero se vije reka Lučnica.

Opravili smo ture po označenih, pa tudi po neoznačenih poteh (Velika planina, Rogatec, Lepenatka, Korošica z Ojstrico in Lučkim dedcem …) ter si pogledali nekatere lepote odmaknjene podalpske doline. Kadar  nismo hodili po gorskih poteh smo ustvarjali v planinskih delavnicah, se seznanjali z orientacijo, izvedli orientacijski pohod v bližnji okolici, spoznavali planinske vozle, se preizkusili po » progi preživetja «, se smejali ob športnih in družabnih igrah.  Seznanili smo se tudi z gorsko reševalno službo in reševalnim psom. V sredini tedna smo se podali v Dolino Avantur, kjer smo se spuščali po reki Savinji z raftom, preizkusili kajak, plezali po umetni steni ter si v Solčavi ogledali Center Rinka. Ob večerih smo se zabavali ob tabornem ognju. Za zaključek so mladi planinci ponovno pripravili » tapravo planinsko poroko ».

            Planinski tabor je učilnica, v kateri se na prijeten, vznemirljiv in poučen način učimo obnašanja, pridobivamo navade, ki jih nato prenašamo v vsakdanje življenje. Tabora se je udeležilo 40 mladih planincev različnih celjskih osnovnih šol: OŠ Frana Roša, II. OŠ, III. OŠ, OŠ Hudinja, I.OŠ in OŠ Ljubečna.

       Vonj po šotorskem platnu, preprostost bivanja v naravi in z njo tisti znani občutek svobode, ki se najbolj izrazito pojavi proti koncu taborjenja: ti in podobni občutki so verjetno ostali v spominu vsakomur, ki je kdaj okusil radosti bivanja pod šotorom. In če so ostali v spominu, so to gotovo lepi spomini, povezani s pozitivno izkušnjo. Človek rad deli lepe izkušnje s prijaznimi, prijetnimi vodniki, medicinsko sestro, kuharjem, mentoricam, spremljevalci in mladinskima voditeljema, ki so pripravljeni prostovoljno sodelovati in biti dober zgled mladim planincem. Dobro vzdušje med vsemi udeleženci tabora letos je obogatilo še lepo, sončno vreme.

Vabim vas, da si pogledate nekaj utrinkov iz našega tabora v galeriji tabori. Tukaj pa si lahko ogledate tudi glasilo našega tabora, kjer so zbrani prispevki udeležencev!

 

 Tatjana Vodeb, vodja tabora

 

Na vrh

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke

  
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk