Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo KOROSICA5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za izgradnjo novega planinskega doma na Korošici, ki je pogorel Oktobra 2017.
Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, A1, T-2 in Telemacha.
Pravila in pogoje za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija si lahko ogledate tukaj: posta.amis.pdf

1. dan

V torek, 6.8.2013 smo se prebudili ob približno peti uri zjutraj. Pojedli smo okusen zajtrk, ki nam ga je pripravil Blaž – jajca. Že pripravljeno opremo smo zložili v kombije in se odpeljali v dolino Kot. Od tam smo se po precej strmi poti povzpeli proti Staničevi koči. Predvsem zadnji del poti je bil zahteven, saj smo večinoma hodili po soncu.
Ko smo končno prispeli do koče, smo pojedli malico in poležavali v senci. Malo kasneje smo nahrbtnike odnesli v sobe. Nekateri so se odločili še za kratko popoldansko turo na Begunski vrh, večina pa nas je lenarila v sobi. Čas nam je hitro minil in bil je čas za večerjo. Po večerji smo odšli v sobo, se pripravili na spanje in se še malo pogovarjali. Kmalu nas je premagal spanec, saj je bila za nami dolga pot. Naslednji dan pa je bil pred nami še večji izziv.
 

2. dan

Ko smo se v sredo, 7.8.2013, prebudili v Staničevi koči smo se pripravili na vzpon na Triglav. Ko smo spakirali svoje stvari in pojedli zajtrk, smo se odpravili na pot proti Kredarici, kjer smo dopolnili svoje zaloge vode.

Pod vznožjem Triglava smo se oblekli v plezalne pasove, na glavo posadili čelade in se z vrvjo povezali po trije skupaj in vodnik, starejši pa so usposobili svoje varovalne komplete. Pot na Triglav ni bila preveč zahtevna, saj je bil naš tempo zaradi gneče počasen. Bilo je zelo zanimivo, saj je bila večina poti opremljena z jeklenicami in klini.

Na vrhu smo pojedli malico, se slikali pred Aljaževim stolpom in krstili vse, ki so prvič osvojili vrh Triglava. Nato smo se previdno odpravili proti domu Planika, kjer smo imeli malo daljšo pavzo.

Po dolgi in naporni poti v dolino smo se s kombiji odpeljali do tabora, kjer so nas s prijetno dobrodošlico pričakali mlajši udeleženci tabora.

 Blažka Klarič, 15 let

Na vrh

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke

  
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk