Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo KOROSICA5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za izgradnjo novega planinskega doma na Korošici, ki je pogorel Oktobra 2017.
Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, A1, T-2 in Telemacha.
Pravila in pogoje za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija si lahko ogledate tukaj: posta.amis.pdf

V soboto 12.4.2014 smo v društvu PD Celje-Matica pripravili druženje za vse naše planinske skupine. Srečanja se je udeležilo 70 planincev iz celjskih osnovnih šol ter 15 njihovih spremljevalcev. Mladi planinci so na igrah zastopali OŠ Ljubečno, I.OŠ Celje, OŠ Hudinjo ter OŠ Šmartno v Rožni dolini.  Na srečanju pa niso manjkali niti naši mladinci, ki so pri organizaciji ponudili svojo pomoč.

Skupine mladih planincev so ubrale različne poti do Celjske koče. Nekateri so se odpravili čez Vipoto, drugi pa čez Grmado. Vsi skupaj smo se zbrali ob 10.30 pri koči, kjer smo se okrepčali z malico in čajem, nato pa smo odšli do Pečovniške koče, kjer smo pričeli z igrami. Letos nam je bilo vreme bolj naklonjeno, saj smo uživali v sončnih žarkih.

Tekmovanje smo pričeli z igro gordijskega vozla, nadaljevali pa z igro podajanja jabolk.  V tretji igri smo preizkušali našo natančnost, saj smo morali svinčnik, obešen na vrvici, spraviti skozi grlo plastenke. Seveda ni mogla manjkati niti naša, že tradicionalna igra, kjer otroci v trojkah tekmujejo na smučeh. Po nekaj smešnih padcih smo za konec tekmovali še v vleki vrvi, nato pa srečanje zaključili z razglasitvijo rezultatov in s sladkanjem s sladkimi nagradicami.

Otroci so tako preživeli družaben dan v naravi in mislim, da smo tako mladi kot tudi malo starejši planinci to soboto zelo uživali! J

Pa ne pozabite na galerijo!

 

Barbara Fidler, načelnica MO PD Celje-Matica

 

Na vrh

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke

  
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk