Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo KOROSICA5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za izgradnjo novega planinskega doma na Korošici, ki je pogorel Oktobra 2017.
Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, A1, T-2 in Telemacha.
Pravila in pogoje za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija si lahko ogledate tukaj: posta.amis.pdf

Planinci različnih celjskih šol vse leto pridno pridobivamo kondicijo in obiskujemo hribe širom Slovenije in tudi poletje ni izjema. Tisti najbolj vztrajni se v hibe odpravimo tudi med počitnicami, ko imajo planinski krožki počitnice. Letos smo se s temi najbolj »zagrizenimi« planinci odpravili na planinski tabor v Lokve. Kot vsako leto je bil odziv planincev velik in tudi letos smo v Lokve popeljali 41 otrok. Za njihovo dobro počutje pa je skrbelo 13 odraslih oseb; vodnika, mentorji, spremljevalci in kuhar.

Naš tabor se je letos začel v soboto 25.7.2015 ko smo se izpred dvorane Zlatorog podali v našo avanturo. Po dolgi vožnji smo  prispeli v vas Lokve, kjer so nas, daleč stran od sodobne tehnologije, elektrike in interneta, pričakali vojaški šotori, ki so postali naš dom za ta teden.

Po prvem sestanku in seznanjanju s pravili življenja v taboru, so otroci komaj čakali, da si pripravijo ležišča in svoje stvari postavijo na mesto, kjer bodo ostale ves teden. Ko je začetna evforija popustila in smo se na novo okolico že privadili, smo odšli spoznavat še širše območje na katerem bomo prebivali. Po vrnitvi s pohoda pa,  kot je v našem taboru v navadi, sledi druženje ob tabornem ognju. Ta del dneva je za marsikoga tudi najljubši. V navadi je, da se vsak večer zberemo ob tabornem ognju, kjer se nato odvijajo različne dejavnosti. Največkrat so to skupinske igre, priredimo pa tudi kakšen kviz ali pa peko jabolk v žerjavici.

Teden poskušamo preživeti čim bolj pestro. Ker smo imeli smolo in nas je skoraj vsak dan presenetil dež je bilo potrebno kar nekaj prilagajanja, a nam je kljub temu uspelo izpeljati večino načrtovanih dejavnosti. Tako smo izvedli en krajši pohod na Črni vrh in tri daljše pohode. Odpravili smo se po Poti za zidom, obiskali smo vas Lazna in osvojili vrh Korade. Seveda pa nismo samo hodili. Vsak dan so bile organizirane tudi različne delavnice. V delavnicah smo se seznanjali z planinskimi vsebinami, spoznavali smo opremo planinca, ugotovili kakšne so osnove obnašanja na planinskih poteh, seznanili smo se s prvo pomočjo in ne nazadnje smo se naučili tudi pravilno zavezati planinske čevlje. Poleg teh delavnic pa so bile za otroke organizirane tudi različne športne in pa družabne igre. Cel teden so skupine otrok med sabo tekmovale v različnih športnih igrah, ki smo jih med sabo povezali v igri »Mnogoboj«.

Letos je naš teden krojil dež in nam na žalost odplaknil kopanje. Vendar smo planince razveselili z drugačno dejavnostjo. Odpravili smo se bowlat. Otroci so bili navdušeni! Teden pa smo, kot je že v navadi, zaključili z planinsko poroko. Letos so si trije pari izmenjali zaobljube, da bodo prijatelji vsaj eno leto, do takrat ko se naslednjič spet dobijo v planinskem taboru.

Teden je prehitro minil in že je bila tu sobota, ko smo skupaj z otroki očistili našo okolico in jo skrbno pripravili za naslednjo izmeno. Zaželeli smo jim vsaj tako prijeten teden kot smo ga imeli mi in se z veseljem v očeh odpravili proti domu, kjer smo v Celju padli v objem svojim staršem in jim hiteli pripovedovati o dogodivščinah, ki smo jih  doživeli. Vsi smo se strinjali,  da je prehitro minilo!

Ana Marija Langeršek, pedagoški vodja tabora 

 

Na vrh

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke

  
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk