Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo KOROSICA5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za izgradnjo novega planinskega doma na Korošici, ki je pogorel Oktobra 2017.
Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, A1, T-2 in Telemacha.
Pravila in pogoje za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija si lahko ogledate tukaj: posta.amis.pdf

Osnovne šole

Zdaj ko smo že vsi čisto pozabili na letošnji planinski tabor, objavljamo letošnje glasilo, da malo podoživimo celoten teden v Dovju! :)

Kliknite na povezavo: Taborniški hopla 15

 

Veselo branje! :) 

V času počitnic, 17. 8. in 18. 8. 2016 smo se mladi planinci in starši ob 5 uri zbrali pred dvorano Zlatorog in se z lastnimi prevozi odpeljali proti Mojstrani, v ledeniško dolino Kot, natančneje Lengarjev rovt, ki so ga naši vodniki izbrali za izhodišče. Po štirih urah hoje smo prispeli do Staničeve koče, kjer smo se nastanili, saj nas je presenetil dež. Naslednje jutro smo se že zgodaj zjutraj odpravili proti Kredarici od koder nas je pot v dveh navezah vodila na Triglav. Sestopili smo nazaj na Kredarico in nato v Krmo.

Skupino je sestavljalo 6 otrok, 9 staršev, 4 vodniki, spremljevalec in mentorica planinske skupine.

 

Tatjana Vodeb, mentorica​

Na spodnji povezavi si lahko ogledate video lanskoletnega tabora v Lokvah! 

Klik: https://www.youtube.com/watch?v=Tf-G8PbnFZ0

 

 

Z mladimi planinci, smo osvojili Hom nad Celjem. Pot nas je vodila preko celjskega Mestnega parka, po srčni poti do Lovskega doma, po travnikih in gozdnih poteh, ob bogatem podrastju in mimo v "nebo" segajočih dreves, do vrha Homa, 570 metrov nadmorske višine, kjer smo spoznali osnove orientacije in si privoščili zasluženo malico. Sestopali smo po poti v smeri Brniškega potoka, preko Visečega mostu in ob reki Savinji, vse do Špice. Bilo je sončno, na sledi smejočim se markacijam.

Petra Gregorc, vodnica PZS

 

 

V soboto, 16.4.2016 smo v društvu PD Celje-Matica pripravili druženje za vse naše planinske skupine.

Po enoletnem premoru, ko nam jo je zagodlo vreme, se nam je narava 100% oddolžila. Srečanje smo izpeljali v prijetnem pomladanskem vremenu, saj nas je ves čas sonce prijetno grelo.

Srečanja se je udeležilo 75 planincev iz celjskih osnovnih šol ter 15 njihovih spremljevalcev. Mladi planinci so na igrah zastopali OŠ Ljubečno, OŠ Hudinja ter OŠ Šmartno v Rožni dolini.  Na srečanju pa niso manjkali niti naši mladinci, ki so pri organizaciji ponudili svojo pomoč.

Skupine mladih planincev so ubrale različne poti do Celjske koče. Nekateri so se odpravili čez Grmado drugi pa po klasični poti iz Zagrada.  Vsi skupaj smo se zbrali ob 10.30 pri Pečovniški koči, kjer smo se okrepčali z malico in čajem.

Tekmovanje smo pričeli z igro nošenja krompirja na žlici, nadaljevali pa z igro polnjenja lončka z vodo.  V tretji igri smo preizkušali naše športne spretnosti pri skakanju v žakljih. Seveda pa ni manjkala naša, že tradicionalna igra, kjer otroci v trojkah tekmujejo na smučeh. Otroci so bili letos že popolnoma pripravljeni na to igro, zato veliko smešnih padcev letos nismo videli. L  

Srečanje smo zaključili z razglasitvijo rezultatov in s sladkanjem s sladkimi nagradicami.

Preživeli smo torej športno - družaben dan v naravi in mislim, da smo tako mladi kot tudi malo starejši planinci to soboto zelo uživali!  

Pa ne pozabite na galerijo!

 

Barbara Fidler, načelnica MO PD Celje - Matica

 

 

Stran 1 od 11

Na vrh

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke

  
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk